Naar de torenGidsen en tipsGidsen voor de beginners torenOogsten, drogen en verouderen

Gids - Wanneer is cannabis geoogst?

Cannabis Harvest: hoe weet je wanneer de beste timing onze cannabis oplevert? Hier zijn twee en een half methoden die u een snel en eenvoudig antwoord zullen geven

Cannabis Harvest Day is waarschijnlijk de grappigste en meest lonende dag voor de home cannabis tower. Na maanden van investering en cultivatie kwam het langverwachte moment waarop de toren Sukh zou laten genieten van de vrucht van zijn arbeid.

Cannabis op het juiste moment oogsten is een cruciale stap naar een fatsoenlijk eindproduct - het zou zonde zijn om een ​​periode van vier maanden te ruïneren waarin behoorlijk wat geld, tijd en andere middelen zijn geïnvesteerd louter vanwege een fout in identificatie of ongeduld.

Methoden voor het identificeren van de oogstdatum

Zoals duidelijk is, is er geen vaste en precieze tijd voor het oogsten van cannabis, afhankelijk van een aantal verschillende parameters - vooral de specifieke plantensoorten en de milieuomstandigheden waarin het groeit.

Bloeiwijze en snoeien cijfers op een werkoppervlak
In het midden van de workshop: snoeienummers en cannabisbloesems

Er zijn echter twee bekende methoden die als relatief betrouwbaar worden beschouwd, die kunnen worden gebruikt om te bepalen wanneer het beste tijdstip voor het oogsten is bereikt.

Methode één - kleur van de bladeren van de stamper

De meest gebruikelijke methode voor het bepalen van de oogsttijd is het volgen van de kleurveranderingen van de bladeren in de bloeiwijze. METHODE Dit is een zeer eenvoudige methode waarvoor geen apparatuur nodig is om het uit te voeren.

Stamper (die ook fout "opmerkingen" na hun verschijning), blanken begon te verschijnen met de overgang van de plant tijdens de bloeiperiode en vormde een eerste indicatie seksualiteit cannabis vervangt de kleur tijdens de bloei wit als rood \ oranje \ Brown.

De ontwikkeling van de pyloonpilaren (vermoedens)
Het proces van rijping van de pylonen (klik om te vergroten)

Cannabis bloeit dat ten minste 60% -NNUMX% van de witte haartjes rood / oranje wordt, zal in de meeste gevallen worden geoogst.

Methode twee - de kleur van de trichomen

De reden waarom veel telers genoegen nemen met het onderzoeken van de kleur van de "haren" van de bloeiwijze als een indicatie van oogsttijd ligt in zijn eenvoud. Het vereist geen apparatuur en wordt gebruikt door het blote menselijke oog. Deze methode wordt niet als bijzonder nauwkeurig beschouwd en telers die nauwkeurig willen zijn tijdens het oogsten, zullen de kleurverandering van trichomen nauwlettend volgen. Dezelfde harsklieren die de bloeiwijze bedekken en de bladeren die het dichtst bij de latere bloeistadia liggen.

Om de trichomonas grondig te onderzoeken, is basale optische apparatuur vereist. Een standaard vergrootglas zal de toren niet altijd in staat stellen om een ​​duidelijk beeld van de trichomen te krijgen. Daarom is het aanbevolen om een ​​miniatuur microscoop te kopen met een vergroting van minimaal 30, en ervoor te zorgen dat de microscoop wordt geleverd met een ingebouwde zaklamp.

Een dergelijk apparaat kan in verschillende winkels op internet of in een hydrocultuurwinkel worden gekocht en kan zeer effectief zijn, niet alleen voor het onderzoek van trichomonas, maar ook voor het routinematige onderzoek van de plant tegen de ontwikkeling van schimmels of ongedierte.

Gedurende de bloeiperiode bedekken de trichomen geleidelijk de bloeiwijzen en enkele van de bladeren en stengels. De enkele trichomonas lijkt op een schimmel wanneer de top in de loop van de tijd van kleur verandert. In eerste instantie zullen alle trigeminale koppen helder en doorschijnend zijn, dan zullen sommige van de koppen enigszins troebel worden en een melkachtige kleur krijgen, aan het einde waarvan een bruin / amberkleur zal worden verkregen.

Ontwikkeling van trichomonas in cannabis
Het proces van het rijpen van de trichomonas in cannabis (klik om te vergroten)

Zoals gezegd snelheid en de wijze van ontwikkeling van Htricomot niet uniform en kunnen worden voorspeld met een verscheidenheid van verschillende kleur Tricomot zich op dezelfde bloem, het hangt af van verschillende parameters zoals de groeiomstandigheden, type of zelfs lichamelijk letsel en knutselen met bloemen die ook de ontwikkeling Htricomot beïnvloeden.

De timing van de oogst heeft gevolgen voor het psychoactieve effect van het eindproduct. Het is gebruikelijk om de kleuren van de trigeminale koppen toe te wijzen aan bepaalde effecten. Wanneer een klein deel van de triglyceridekoppen melkachtig is geworden, zal het een licht, opbeurend en energetisch effect produceren. Het maken van de oogst, terwijl de helft van de koolhydraten soepel en transparant zijn, zal een minder stimulerend en iets meer fysiek en "verdovend" effect geven. Cannabisoogst Wanneer bijna alle trichomonas al zijn gebruind, zal het eindproduct een "plakkeriger" fysiek effect hebben.

Sommige telers zijn voorzichtig om het trichomonas onderzoek met de microscoop niet uit de tumor kamer uit te voeren, maar snijden een klein stukje van de bloem en voeren de test uit in een aparte ruimte.

1. comfortabel - Om een ​​effectieve test van de trichomen uit te voeren, is het meestal nodig om de zoom en focus aan te passen met een microscoop, zodat een helder beeld wordt verkregen en het apparaat op de juiste hoek op het bloemoppervlak wordt geplaatst. Niet alle tumorruimten laten een gemakkelijke bezetting toe, omdat de ruimte in veel gevallen druk en klein is, wat de toren tijdens de test kan hinderen.

Ook kan de kunstmatige verlichting in de kweekruimte de lichttoon beïnvloeden en effectieve waarneming verstoren.

2. De trichomonas houden - Zoals eerder gezegd kan het aanraken en behandelen van de bloemen de tritums op hen schaden. Onderzoek van de bloemen in een microscoop in de tumorkamer kan ertoe leiden dat de toren de verschillende takken en bloemen op de plant onnodig raakt.

Aanbevolen video:

Een andere methode - alleen voor ervaren

De twee hierboven genoemde methoden zijn uitstekende opties voor het verkrijgen van een goede indicatie voor een goede timing van de oogst van cannabis. Ervaren fokkers kunnen de oogsttijd echter herkennen aan de visuele zichtbaarheid van de bloeiwijze.

Buiten de kleur van de bladeren, die zeer gemakkelijk te zien is, ondergaat de bloem zelf veranderingen tijdens zijn rijping:

De 'beker' of de 'bekerpilaren' nemen een groter volume in beslag (ze lijken sperma te bevatten) en de 'pylonen' (die bruin / bruine 'haren') worden oud totdat ze naar de binnenkant van de bloem krullen.

De onderstaande afbeelding illustreert de verschillen tussen de twee - aan de rechterkant een onvolgroeide bloem - lijkt op een pluim van rechtopstaand haar en aan de linkerkant een rijpe bloem - lijkt op dicht plantenweefsel, met dun haar dat naar binnen krult en bijna overgaat in de bloem zelf:

Vergelijking tussen rijpe bloem en rijpe bloem
Zichtbaar uiterlijk (klik om te vergroten)

Illustratie van het proces van ontwikkeling van de beker:

Het proces van bekerontwikkeling in de cannabisplant
Let op de verandering tijdens de bloeiperiode (klik om te vergroten)

Zie ook:
Hermafrodiet: Alles over biseksuele cannabis
Anatomie van cannabis: delen van de plant
Sea of ​​Green: de SOG-methode


Het groeikanaal

Cannabis groeigidsenCannabis boetes

(Beginnend met 1 in april 2019)

Gebaseerd op een figuur onthuld door minister Erdan. Politie weigert officiële figuur te onthullenDetails hier)

Terug naar boven knop