Thuis groeienNaar de torenGidsen en tipsGidsen voor de beginners toren

Groeiend Cannabis Home - De complete gids

De complete gids voor het kweken van cannabis in huis - van A tot Z Dit is de eerste gids voor het online kweken van cannabis. Alles wat u moet weten over de juiste teelt - van het bestellen van de zaden, de uitrusting en de noodzakelijke omstandigheden tot het oogsten.

Alles wat u moet weten over het kweken van cannabis voor beginnende cannabis - door de zaden te kiezen en te laten ontkiemen, door de benodigde apparatuur te kopen en de habitat aan te passen, mannelijk of vrouwelijk te identificeren, wanneer te oogsten, te drogen en meer -

Dus je besloot dat je Cannabis thuis wilde laten groeien - uitstekend! Er zijn veel voordelen aan het kweken van cannabis thuis, maar we kunnen kort zeggen dat je met een relatief kleine investering cannabisbloemen van hogere kwaliteit kunt produceren, lagere kosten, en vooral - zonder afhankelijk te zijn van de "richting", maar alleen in je eentje.

Het eerste belangrijke punt bij het kweken van cannabis is om te begrijpen dat cannabis een plant is Heel eenvoudig om te groeienEn net als elke andere plant heeft hij drie basisdingen nodig:

Water - bodem - licht

De tumorholte

Voordat we apparatuur kopen, moeten we ervoor zorgen dat we een geschikte plaats hebben om de plant te laten groeien zodat cannabis zich in welvaart kan ontwikkelen.

Cannabis kan bijna overal worden gekweekt Kleine computerbehuizingen Kan werken - maar over het algemeen is het wenselijk om in de tumorruimte een oppervlak van ten minste 50 cm2 met een minimale hoogte van 50 cm te hebben, zodat het mogelijk is omManipuleer de groei van cannabis En behandel het comfortabel.

Het groeiapparaat kan van alles zijn dat een ruimte in het juiste volume heeft en kan worden uitgerust met accessoires zoals kleine ventilatoren, balgen of groei-lampen. De meest voorkomende faciliteiten voor het kweken van cannabis zullen waarschijnlijk een oude houten kast of een speciale kweektent zijn.

Let op - Het wordt afgeraden om een ​​kast te gebruiken die is gemaakt van plastic of andere materialen met een hoog verbrandingspotentieel.

Cannabis groei - apparatuur vereist

Voordat u de beginnershandleiding start, moet u er rekening mee houden dat iedereen die geïnteresseerd is in extra handleidingen, de 'Beginners groei-gidsen''Geavanceerde groeigidsen, In het expert forum Voor advies en begeleiding, en In het boek van cannabis Het eerste Hebreeuws.

Nu gaan we verder - zoals hierboven vermeld, vereist het kweken van cannabis drie belangrijke dingen. Laten we kijken hoe ze zijn verkregen:

water - We hebben een tik en dit zal ons in de tussentijd voorzien.

aarde - In elke kinderkamer is er land voor het kweken van potplanten / zaailingen - het zal het werk doen.

licht - Hier wordt de zaak een beetje duurder en dit is het obstakel waar enkele van de begijntorens vallen. Veel mensen denken bij zichzelf: "Ik groei mee met een fluorescentielampje", maar zijn teleurgesteld om aan het einde van het proces te ontdekken dat lange maanden van investeren en wachten zijn geëindigd met een niet erg indrukwekkende bloei. Een die de investering niet eens waard is.

Schoot onder hoge druk om cannabis te laten groeien
Cannabis shot

Cannabis shot

Daarom is een goede bol voor cannabis essentieel en essentieel. Er zijn twee hoofdtypen die door professionele cannabiskwekers worden gebruikt - elk geschikt voor een andere periode in de groeifasen - maar omdat we nog steeds "beginners" zijn en niet zeker weten of we zoveel geld willen investeren, zullen we een lamp kopen waarmee we helemaal zullen gaan.

De lamp wordt gebeld Gloeilamp (Hogedruknatrium). Of in het Engels - HPS. Voor het kweken van cannabis in het interieur van 40-60 SQUARE, hebben we 250w-lampen nodig voor 400w. Deze lampen kosten tussen 200 en 500 NIS en zijn te vinden Hydro-winkels Winkels voor Cannabis Towers.

Dus nu we over de minimaal vereiste uitrusting beschikken, laten we verder gaan met de interessante vraag: Hoe kan cannabis thuis groeien?

Hoe cannabis thuis kweken?

Om het centrale idee van te begrijpen Cannabis groeit thuis We zullen het proces verdelen in drie hoofdfasen:
stap kiemen - duur van één tot twee weken.
stap groei - die een tot twee maanden of langer duurt.
stap bloeiend - die ongeveer twee maanden duurt.

Het is maar een plant

Geplaatst doorhennepOp Dinsdag 29 maart 2016

Cannabis groei: Eerste stadium - zaadkieming

Seeds Stores | Seed Buying Guide

Nadat we kwaliteitszaden hebben gekocht (of ontvangen) (het is erg belangrijk dat ze van hoge kwaliteit zijn als je het van tevoren weet) en voordat je het zaad in de grond plaatst - Aanbevolen om het te laten ontkiemen Wacht eerst op een kleine witte "staart" (root) om naar voren te komen.

We weten allemaal hoe we in de tuin kikkererwten en bonen op watten hebben gekiemd. Dus hier is het precies hetzelfde idee. Er is een variëteit METHODEN VOOR HET PRODUCEREN VAN Wiet Zaden En er zijn er die helemaal niet ontkiemen en gewoon het zaad in de grond steken en het zijn werk laten doen. De veilige manier is eenvoudig Neem een ​​papieren handdoek, bevochtig het een beetje en leg het op de zaden.

Cannabis kiemen zaden

4 Hoogtepunten voor zaadkieming:

  1. Merk op dat de zaden niet te dicht bij elkaar staan
  2. Het wordt aanbevolen om een ​​stuk keukenpapier met de zaden op een bord te leggen en deze in een plastic zak te wikkelen
  3. Zorg er altijd voor dat het papieren handdoek altijd vochtig maar niet te vol is in water
  4. Wacht niet met de overdracht van spruiten naar de grond. Wortel van cm is zeker genoeg

Overbrengen naar een kleine pot
Nadat de wortel had besloten om eindelijk naar het zaad te kijken, pak je een piepschuimkom en maak je een paar gaten in de bodem. Vul het met aarde (goede grond die je in elke kinderkamer koopt, niet alleen iets dat je van de straat hebt gepakt) en doe met een vinger of een gaatje in het midden van het glas op een diepte van 2-3.

Zaadkiemen - begraven in glazen met gaten

Nu zullen we nemen voorzichtig Het zaadje, we zullen het in het gat steken met de wortel naar beneden (de puncturers zullen zeggen dat het het beste is om de root in een hoek van 45 graden naar beneden te plaatsen, maar dit is niet kritisch). Nu zullen we het zaad in de grond bedekken. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het zaad enerzijds goed bedekt is, maar het is belangrijker om de grond die het zaad bedekt niet te overcomprimeren om het niet te verstikken en te verzegelen.

Verspreid de grond voorzichtig en voorzichtig over de kiem en laat de rode afdekking achter Een fan. Nadat we de kiem op de grond hadden gezet, kusten we een beetje water (voor vocht, laat de grond niet onder water komen!).

Op dit punt zullen we het jonge plantje onder een brandende lamp planten 24 doorlopende uren Elke dag. Een eenvoudige fluorescentielamp zal het werk in dit beginstadium doen, maar over een paar dagen zullen we moeten gaan werken met serieuzere lampen.

Over een paar dagen zal de plant uit de grond komen en je denkt misschien dat je een andere plant plant zonder de intentie, want de eerste bladeren van cannabis lijken niet op de marihuanabladeren die beroemd zijn uit de foto's - deze groeien pas later.

Kleine cannabisspruit

10-14 Enkele dagen nadat de plant uit de grond heeft gegluurd, verplaatsen we hem naar een grotere doos of naar een emmer met gaten onderaan (tussen 4-6-liter zal het werk doen).

Merk op dat alle grond in het piepschuim voldoende vochtig is voordat het jonge plantgoed uit de piepschuimbeker wordt overgebracht - zodat het tijdens de overdracht naar de vaas niet uit elkaar valt. Draai het glas om en schud zachtjes de bodem zodat de zaailing eruit glijdt. Zet de plant nu in het nieuwe huis en drink wat water.

Tot zover de kiemperiode. Nu beginnen we te spelen in het grote veld: de stadia van groei en bloei.

Cannabis groei: tweede fase - groeiperiode

De groeiperiode van cannabis kan twee tot twee maanden of langer duren. Het hangt allemaal af van hoeveel ruimte je in de kast of de tumorkamer hebt en naar welke plantgrootte je streeft. In ieder geval wordt aanbevolen om geduldig te zijn, het loont en groot! Hoe meer tijd je kunt groeien onder de lamp Geen uitslag, Dus het zal sterker zijn wanneer het de bloeifase bereikt.

Flower March-buurten
Vier weken groei

Het belangrijkste verschil tussen de groeifase en de bloeifase is de cyclus van licht. Tijdens de groeiperiode moet de plant worden voorzien van constant en continu licht 24 uur 7 dagen per week (Of als alternatief 18 lichturen en 6 donkere uren). Tijdens deze periode zal de plant een complex wortelgestel ontwikkelen, een stevige steel en sterke takken die helpen de sappige bloemen te behouden die het later weer vrijgeeft.

Hoogtepunten voor de groeifase:
1. verlichting - De speciale lampen zijn erg heet. Hoewel het belangrijk is dat de plant zo dicht mogelijk bij de bol staat om te profiteren van het maximale licht dat hij produceert, maar dat te veel warmte de plant kan verbranden! De eenvoudigste methode is om je hand op een bepaald punt onder de gloeilamp te houden voor een minuut of twee. Als het te warm voor je is, is het waarschijnlijk te heet voor de plant. Bewaar een ruimte van minimaal 15-20 cm tussen de lamp en de bovenkant van de plant En het is heel belangrijk om de bol op te houden wanneer de plant groeit (Het gebeurt heel snel en de verandering wordt dagelijks gevoeld).

2. Drainage van water - Het is erg belangrijk om ervoor te zorgen dat er voldoende gaten in de onderkant van het scherm zijn en dat het water vrij sijpelt om te voorkomen dat er zich water in de grond ophoopt, dat zal rotten en de plant zal doden. Bovendien moet een bepaalde hoogte van de grond worden opgetild om de gaten in de bodem van het venster niet te vullen.

3. irrigatie - Het belangrijkste idee achter het bewateren van cannabis is dit: Wanneer het geen tijd is om te drenken - doe helemaal niet water! Wanneer dat het geval is - water geven met heel mijn hart. Hoeveel is "van harte"? Totdat er water uit de gaten in de bodem van het raam druppelt. Op deze manier kunt u er zeker van zijn dat de wortels in de lagere delen van de grond hun watervoorziening hebben ontvangen.

En hoe weet je dat wanneer Moeten we water geven? Plaats gewoon een paar centimeter in de grond - als het gezicht droog is - denk. Als het zelfs een beetje vochtig is, kun je wat langer wachten. Wat hier belangrijk is, is de cycliciteit van droge / vochtige grond altijd te behouden.

4. ventilatie - Een van de belangrijkste dingen die cannabis nodig heeft, is een goede luchtcirculatie. Vanaf de vroegste groeistadia is het raadzaam om een ​​ventilator in de buurt van de plant te plaatsen en te zien dat de bladeren van de plant zachtjes in de lucht fladderen. Zorg natuurlijk dat de wind niet sterk is en schud de plant niet te veel, maar ventileer hem slechts lichtjes.

Cannabis groei: fase drie - huiduitslag

Nu we een prachtige cannabisplant hebben, hebben we de laatste fase bereikt, wat ook de meest interessante fase is: Bloeifase. Nu beginnen we de vruchten van onze arbeid te zien.

Vierde week in bloei
Vierde week in bloei

Zoals al begrepen, Het belangrijkste verschil tussen de twee perioden is de cyclus van licht. Op dit moment is het belangrijk dat de plant continu wordt ontvangen:

12 vaste uren licht en12 vaste uren totale duisternis.

Laten we benadrukken - Bij het kweken van cannabis wordt het ten zeerste aanbevolen ervoor te zorgen dat in het donkere stadium de duisternis absoluut is! Een beetje licht dat binnenkomt, zal de plant verstoren en in verwarring brengen, en het kan op zijn best een kleine markt betreden of in het ergste geval mannelijke "bulbuls" krijgen - wat we zeker niet willen.

In de bloeifase staan ​​we op het punt iets anders te ontdekken - Is onze plant man of vrouw.

Het verschil tussen mannelijke cannabisplant en vrouwelijke cannabisplant
Het verschil tussen mannelijke cannabisplant en vrouwelijke cannabisplant

En waarom is dit belangrijk? Omdat bijna alle THC (het actieve ingrediënt in cannabis) voorkomt in vrouwelijke bloemen. Bij de mannen hebben we niets te doen en kunnen ze zelfs de tumor beschadigen.

Het is belangrijk om de fokomgeving volledig schoon te houden van mannen omdat de nabijheid van een mannelijke plant met een vrouwelijke plant het vrouwtje heeft genaaid en haar haar kracht heeft laten investeren in het kweken van zaden voor toekomstige generaties in plaats van het kweken van sappige bloemen. Waar we naar op zoek zijn, is een zuivere bloem van een "maagdelijke" vrouw. Zodanig dat men eenvoudig kan zetten en roken zonder dat er een vroege "klimop" nodig is.

Natuurlijk, met de hedendaagse technologieën kan men kalm zijn. Tegenwoordig zijn er nogal wat cannabiszadenbedrijven die de klant "Feminized Seeds" aanbieden, op maat gemaakt om ervoor te zorgen dat meer dan 99% van de plant die je aan het op de markt brengt vrouwelijk zal zijn. Dit zal de hoofdpijn van het controleren van de plantensoort besparen.

Als je nog steeds besluit cannabis te kweken uit gewone (niet 'vrouwelijke') zaden, is het erg belangrijk om het verschil tussen het mannetje en het vrouwtje te kennen om de mannetjes snel uit te krijgen voordat ze de vrouwtjes bevruchten.

Om onderscheid te maken tussen mannelijke en vrouwelijke planten, moet men kijken naar de oksel van de takken: als groene en witte haren verschijnen - vrouwelijk. Als we clusters zien, kleine zakken zoals deze - de plant is mannelijk.

Nadat we hebben bevestigd dat we een vrouwtje hebben, zullen we het blijven gebruiken voor 8 tot 9 weken. Soms een beetje minder, soms een beetje meer. Het hangt voornamelijk af van de groeiomstandigheden en de olie van de plant (Indica bloeit meestal sneller dan Sativa).

Na het einde van het bloeiproces hebben we het hele groeiproces voltooid. Maar voordat je gaat zitten om van de cannabis te genieten, moet je hem goed drogen - dit is misschien de belangrijkste stap om perfecte producten te maken.

Hoe weet je wanneer planten klaar zijn?

Het is mogelijk om de aard van de sattelle te beheersen door vroege of late verwijdering van de planten en hun hangende te drogen. Deze kwestie is bedoeld voor experts en we zullen het op dit moment voor hen achterlaten. Over het algemeen, wanneer 70 tot 80 van de witte haartjes van de bloemen bruin wordt, is het tijd om de bloemen te verwijderen en ze op te drogen.

Om precies te weten Wanneer moet je de cannabisoogst maken? - Het is raadzaam om de Deze eenvoudige gids.

Weten Hoe te drogen en verzachten De cannabis op een perfecte manier - lees de Gids voor drogen en veroudering.

Drogen op een rooster

Andere dingen om te weten

Luchtcirculatie - Cannabis Zoals elke plant gebruikt de elementen in de lucht (voornamelijk zuurstof en koolstof) om de fotosynthese uit te voeren, dus het is erg belangrijk om frisse lucht in het groeigebied te houden. Het is gebruikelijk om een ​​kleine ventilator (of een balg met een grotere pompkracht) te installeren om de regeneratie van lucht in de ruimte te garanderen.

Samenstelling van de bodem - Zoals opgemerkt aan het begin van het artikel zal een volledig voorbereide kweekbodem voldoende zijn voor een gezonde groei van cannabis. Veel fokkers voegen echter verschillende materialen aan de grondmengeling toe om de bodemtextuur te verbeteren en luchtiger te maken (wat de worteldoordringing vergemakkelijkt), of om de voedingsstoffen erin te vergroten.

Voor bodemventilatie wordt een stof die bekend staat als perliet toegevoegd aan het mengsel - inert materiaal (niet-reactief voor de omgeving) en poreus gemaakt van witte korrels, met een hoge waterhuishouding en neutrale zuurgraad. De structuur van de korrels creëert grote "luchtgaten" die een grote toevoer van zuurstof naar het wortelgebied mogelijk maken. De standaardverhouding voor het mengen van perliet en aarde varieert van 1: 3 tot 1: 5.

Gemengde grond met perliet
Grond met perliet

In termen van voedingsstoffen bevatten deze stoffen kunstmest in de "Haïtiaanse versie" die de plant tijdens de groei geleidelijk beschikbaar zal zijn. Meestal is het compost, een rijke organische meststof die wordt gevormd door de afbraak van organisch materiaal door bacteriën en andere micro-organismen, oftewel humus, dat het eindproduct is van het proces van afbraak van organisch materiaal dat in de bodem voorkomt, meestal door grondwormen.

meststof Of de plant in de grond groeit, is "verrijkt" met voedingsstoffen of niet, cannabis is een snelgroeiende plant met een goede hoeveelheid kunstmest. Het is dus gebruikelijk om een ​​"quick release" -meststof toe te voegen aan de irrigatieoplossing die onmiddellijk beschikbaar is voor de plant.

Dat is alles, geniet ervan!

Zie ook:
Cannabis soorten zijn gemakkelijk te kweken - voor beginners
Antwoorden op veelgestelde vragen
Grow Cannabis in een computerbehuizing
3 goedkope materialen om de installatie te upgraden
Hydro Growth Guide
Gidsen voor buitenlandse groei
Hoe hasj te maken


Het groeikanaal

Cannabis groeigidsenCannabis boetes

(Beginnend met 1 in april 2019)

Gebaseerd op een figuur onthuld door minister Erdan. Politie weigert officiële figuur te onthullenDetails hier)

Terug naar boven knop